Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cel mai mare producător de covoare din Moldova, în insolvabilitate

© Sputnik / Miroslav RotariCovor moldovenesc, Sărbătoarea Vinului
Covor moldovenesc, Sărbătoarea Vinului - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2024
Abonare
Compania „Covoare-Ungheni” a intrat în procedura insolvabilității din cauza datoriilor.
CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. Cu datorii uriașe la bugetul statului și față de alți creditori, „Covoare-Ungheni” intră în insolvabilitate. Potrivit deciziei instanței de insolvabilitate, a fost ridicat dreptul lui Nicula Nicolas de administrare a „Covoare-Ungheni”.
Totodată, debitorului i s-a indicat ca în termen de 10 zile lucrătoare, calculat din data publicării hotărârii, să desemneze o persoană care va reprezenta interesele debitorului său. Astfel, administrator al insolvabilității la SA Covoare-Ungheni a fost desemnat Igor Bulgaru.
Instanța a stabilit creditorilor termen limită de înaintare a cererilor de validare a creanțelor instanței de insolvabilitate pentru întocmirea tabelului definitiv – 22 noiembrie 2024, cu excepția obligațiilor fiscale al căror termen este de 90 de zile calendaristice de la data intrării în procedură.
Nicolae Dabija - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2024
Societate
Bustul lui Nicolae Dabija va completa Aleea Clasicilor din Chișinău
Termenul pentru verificarea creanțelor de către administratorul insolvabilității, de întocmire, de comunicare și prezentare instanței de insolvabilitate a tabelului lor difinitiv a fost stabilit – 6 decembrie 2024, iar ședința de validare a creanțelor a fost fixată pentru 18 decembrie 2024.
În plus Covoare-Ungheni a fost obligat să prezinte proiectul planului procedurii de restructurare până la prima adunare de raportare. Potrivit datelor publice „Covoare-Ungheni” înregistrează datorii la bugetul statului de circa 14 milioane lei.
Fluxul de știri
0