Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bustul lui Nicolae Dabija va completa Aleea Clasicilor din Chișinău

Nicolae Dabija - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2024
Abonare
Pe Aleea Clasicilor din Chișinău va fi edificat bustul scriitorului și publicistului Nicolae Dabija.
CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. Bustul scriitorului și publicistului Nicolae Dabija va fi edificat pe Aleea Clasicilor din Grădina publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Bustul lui Nicolae Dabija va fi construit de sculptorul Macovei Victor și arhitectul Macovei Tatiana.
„Câștigătorii au fost desemnați în baza unui concurs care a fost lansat pe 4 iulie 2024 și s-a încheiat pe 4 octombrie. Proiectele de soluții plastice au fost analizate minuțios de către un juriu format din sculptori și specialiști notorii din domeniu”, informează Primăria Chișinău.
Bustul lui Nicolae Dabija va fi realizat în bronz, cu postament din granit roșu și va completa Aleea Clasicilor, din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”
Sală de clasă - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2024
Societate
„Pedagogie umană practică”: Ce este și cui va fi dedicată
Nicoale Dabija s-a născut în data de 15 iulie 1948, s. Codreni, raionul Călărași și a decedat pe 12 martie, 2021, din cauza complicațiilor Covid-19. A fost scriitor, istoric literar și om politic din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române (din 2003) și membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei (2012), fiind autor a peste 80 de volume de poezie, proză și eseuri.
Fluxul de știri
0