Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegătorii din Moldova vor purta brățări și abțibilduri

© Photo : Comisia Electorală Centrală a Republicii MoldovaAbțibilduri și brățări pentru alegătorii care vor merge la vot pe 20 octombrie
Abțibilduri și brățări pentru alegătorii care vor merge la vot pe 20 octombrie - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2024
Abțibilduri și brățări pentru alegătorii care vor merge la vot pe 20 octombrie. Foto de arhivă
Abonare
CEC consideră drept un „far al democrației” brățările care vor fi oferite tinerilor alegători.
CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) din Moldova a anunțat o nouă inițiativă care va fi implementată la viitoarele alegeri prezidențiale din Moldova din 20 octombrie.
Astfel, în locul tradiționalei ștampile „Votat”, care anterior era aplicată în timpul votării în fișa de însoțire a buletinului de identitate, de această dată cetățenii vor primi stickere cu inscripția „Am votat!”.
„Aceasta e o abordare modernă în scopul de a determina implicarea civică a cetățenilor în procesul votării la referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale”, este menționat în comunicatul CEC.
CEC a pregătit și o „surpriză” pentru cei care își vor exercita dreptul la vot pentru prima dată. Pentru aceștia au fost confecționate brățări fosforescente cu inscripția „Primul meu vot - 20 octombrie 2024”. Comisia Electorală Centrală consideră brățara un „simbol al angajamentului și al responsabilității civice”.
„Fiecare brățară strălucește ca un far al democrației, amintindu-le tinerilor că participarea la vot este un pas important în construirea viitorului lor.”, a declarat CEC.
Alegerile prezidențiale și referendumul european vor avea loc în Moldova pe 20 octombrie.
Fluxul de știri
0