Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ursula von der Leyen efectuează o nouă vizită în Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaМайя Санду и Урсула фон дер Ляйен
Майя Санду и Урсула фон дер Ляйен - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2024
Abonare
Președintele Comisiei Europene va efectua o vizită în Moldova și va avea o întrevedere cu președintele Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 10 oct - Sputnik. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va efectua joi o vizită de lucru în Moldova. La Chișinău ea se va întâlni cu șefa statului Maia Sandu.
Serviciul de presă al administrației prezidențiale a declarat că această vizită „accentuează relațiile și mai strânse dintre Chișinău și Bruxelles”. După întrevedere, Sandu și von der Leyen vor susține un briefing comun.
Aceasta este prima vizită a șefei Comisiei Europene în Moldova după realegerea sa pentru un nou mandat de cinci ani în iulie 2024.
Anterior, în mass-media a circulat informația că von der Leyen va anunța finanțare suplimentară pentru Moldova în timpul vizitei sale la Chișinău.
Primăria Chișinău a avertizat că joi, între orele 08.00 și 18.00, accesul cetățenilor în centrul orașului și pe străzile care duc spre aeroport va fi restricționat din cauza vizitei oaspetelui european. Pe traseul convoiului oficial, vor fi sistate lucrările de reparație a drumurilor, a rețelelor de termoficare, de tăiere a arborilor etc.
Fluxul de știri
0