Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin extinde regimul fără vize pentru Georgia

© Sputnik / Gavriil Grigorov / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2024
Abonare
Putin extinde regimul fără vize pentru cetățenii georgieni care doresc să vină în Rusia pentru mai mult de 90 de zile
CHIȘINĂU, 10 oct - Sputnik. Președintele Vladimir Putin a extins regimul fără vize pentru cetățenii georgieni care intră în Rusia pentru activitatea de muncă sau pentru mai mult de 90 de zile, decretul corespunzător a fost postat pe portalul de publicare oficială a actelor juridice.
„Pentru a introduce următoarele modificări la alineatul 1 din Decretul Președintelui Rusiei din 10 mai 2023 № 335 „Cu privire la ordinea de intrare în Rusia și de ieșire din Rusia a cetățenilor Georgiei” (Colecția de legi a Federației Ruse, 2023, № 20, art. 3529): a) din primul paragraf cuvintele „din 15 mai 2023. „ pentru a exclude; b) de la litera „a” cuvintele „cu excepția cetățenilor care intră în Rusia în scopul activității de muncă sau pentru o perioadă mai mare de 90 de zile pentru ședere temporară în Rusia, inclusiv în scopul educației” pentru a exclude”, se spune în document.
Decretul intră în vigoare din ziua semnării sale - 10 octombrie.
În luna mai a anului trecut, Putin a anulat regimul de vize cu Georgia și a ridicat interdicția privind zborurile directe către republică pentru companiile aeriene ruse. La acel moment, vizele au fost lăsate doar pentru călătorii de lucru, precum și pentru mai mult de 90 de zile, inclusiv pentru educație.
Unii politicieni georgieni au criticat decizia; în parlamentul țării, zborurile directe între Moscova și Tbilisi au devenit chiar o cauză indirectă pentru o încăierare.
Fluxul de știri
0