Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul a anunțat în ajunul alegerilor despre plata unor indemnizații pentru pensionari

© Sputnik / Miroslav RotariБанкноты номиналом 200 и 500 лей
Банкноты номиналом 200 и 500 лей  - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2024
Abonare
Unii pensionari moldoveni vor primi o plată unică de 2.300 de lei.
CHIȘINĂU, 10 oct - Sputnik. O indemnizație unică în sumă de 2.300 de lei va fi acordată de Guvern unui număr de 31.022 de pensionari cu vechime în muncă mai mare de 40 de ani. despre aceasta a anunțat premierul moldovean Dorin Recean în cadrul ședinței de miercuri.
„Astăzi, anunțăm că vom acorda asistență suplimentară pentru peste 31.000 de pensionari care au muncit mai mult de 40 de ani, dar care încă primesc pensii mici. Fiecare dintre aceste persoane va primi o indemnizație unică de 2.300 de lei. Această măsură vine în completarea creșterii consistente a pensiilor minime și medii, realizată în ultimii ani, și contribuie la îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice”, a declarat Recean.
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a explicat, în cadrul unui briefing privind rezultatele ședinței de guvern, că plata forfetară va fi disponibilă la oficiile poștale din toate localitățile Republicii Moldova începând cu primele zile ale lunii noiembrie.
Buzu a subliniat că indemnizația va fi acordată fără depunerea unei cereri sau furnizarea de documente justificative, iar pentru a primi indemnizația, pensionarii vor trebui să prezinte cartea de identitate la oficiile poștale.
„Alocația se acordă persoanelor care, la momentul pensionării, au avut o vechime în muncă de minimum 40 de ani și a căror pensie este în prezent mai mică de 3.300 de lei”, a explicat ministrul.
El a adăugat că această inițiativă este implementată cu sprijinul Programului Alimentar Mondial, iar valoarea totală a fondurilor alocate este de peste 71 de milioane de lei.
Fluxul de știri
0