Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Irina Vlah a comentat interzicerea site-urilor rusești în Moldova

© Sputnik / OsmatescoИрина Влах
Ирина Влах - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2024
Abonare
Irina Vlah a comentat interzicerea site-urilor Yandex, Rutube, Zen din Moldova
CHIȘINĂU, 4 oc – Sputnik. Numărul site-urilor interzise în Moldova este un indicator al fricii președintelui Maia Sandu de alegerile prezidențiale, a spus fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah.
Săptămâna trecută, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) din Moldova a cerut operatorilor de telefonie mobilă și de internet să blocheze accesul utilizatorilor din republică la șapte site-uri web, inclusiv șase din Rusia, în special, site-ul RIA Novosti. S-a clarificat faptul că notificarea BNI a fost emisă și transmisă operatorilor pe 25 septembrie. Cel mai mare furnizor de internet din republică, Orange, a raportat joi că alte cinci site-uri, inclusiv Yandex, Rutube și Zen, au fost blocate la cererea SIS.
„Numărul de site-uri interzise este un indicator al fricii lui Maia. Tuturor dictatorilor le era frică de accesul liber al cetățenilor la informație, iar Sandu nu face excepție, poate să nu piardă timpul cu fleacuri și să interzică toate site-urile, cu excepția paginii PAS, (partidul Acțiune și Solidaritate, al cărui lider informal este Sandu - n.red.), - a scris Vlah pe canalul ei Telegram.
Următoarele alegeri prezidențiale din Moldova vor avea loc pe 20 octombrie, iar în aceeași zi va avea loc un referendum privind aderarea țării la UE. La alegerile din Moldova sunt înscriși 11 candidați.
Fluxul de știri
0