Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Republica Moldova acum este interzis să ai gândire critică – deputat

© Sputnik / Rodion ProcaАктивисты и сторонники партии "Renastere-Возрождение" выступают против цензуры и создания в стране по инициативе Майи Санду Центра стратегической коммуникации и борьбы с дезинформацией
Активисты и сторонники партии Renastere-Возрождение выступают против цензуры и создания в стране по инициативе Майи Санду Центра стратегической коммуникации и борьбы с дезинформацией - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2024
Abonare
Potrivit deputatului de opoziție, Vladimir Odnostalco, regimul de guvernare interzice orice critică la adresa autorităților.
CHIŞINĂU, 23 sept - Sputnik. Critica față de Guvernul de la Chișinău și gândirea critică sunt, în principiu, interzise acum în Republica Moldova, afirmă deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vladimir Odnostalco, într-un interviu pentru Sputnik Moldova.
Astfel a comentat deputatul declarațiile recente ale purtătorului de cuvânt al Guvernului, care, subliniind codul de etică al jurnaliștilor, a spus că „este imoral să scriem despre creșterea datoriilor țării”.
„Purtătorul de cuvânt al Guvernului Moldovei, Daniel Vodă, spunea zilele trecute că este imoral să critici Cabinetul de miniștri pentru că au luat împrumuturi. Deci să critici guvernarea este interzis. De exemplu, la noi fermierii au fost împărțiți de PAS în „răi” și „buni”, deși toți au votat anterior pentru PAS, au făcut campanie pentru acest partid”, a spus deputatul.
Михай Попшой - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2024
Politică
Mihai Popșoi este la New York: Participă la cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale ONU
El a mai remarcat că, înainte de venirea la putere, Maia Sandu a făcut multe promisiuni sociale, dar nu a îndeplinit niciuna.
„Dacă ea ar fi realizat măcar ceva, evident că cetățenii ar fi putut spune că au început să trăiască mai bine. Dacă ieși astăzi în stradă și întrebi oamenii, toată lumea va spune că viața lor a devenit mult mai proastă. Pe lângă oficiali de rang înalt și „regi” apropiați partidului PAS”, a mai precizat Odnostalco.
În timpul mandatului prezidențial al șefului statului Maia Sandu, datoria națională a Republicii Moldova a crescut cu 58% și a ajuns la 6,3 miliarde de dolari.
Fluxul de știri
0