Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Nikol Pashinyan a anunțat creșterea nivelului de independență al Armeniei

© Sputnik / StringerНикол Пашинян
Никол Пашинян - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2024
Abonare
Pashinyan : nivelul de independență al Armeniei crește pe zi ce trece
EEREVAN, 21 sep - Sputnik. Premierul Armeniei Nikol Pashinyan, într-un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței țării, și-a exprimat părerea că nivelul de independență al republicii crește pe zi ce trece.
Declarația de independență a Armeniei a fost adoptată la prima sesiune a Consiliului Suprem al Armeniei la 23 august 1990. Acest document a desființat Republica Sovietică Socialistă Armenă și a proclamat Republica Armenia independentă. Prin rezoluția Consiliului Suprem al Armeniei din 21 septembrie 1991, a avut loc un referendum privind secesiunea de URSS și stabilirea statului independent; 94,99% dintre cetățenii cu drept de vot din republică au răspuns afirmativ la această întrebare. Două zile mai târziu, Consiliul Suprem al Republicii a declarat Armenia stat independent și de sine stătător."
„Esența și scopul activităților guvernului armean este de a răspunde practic „Da” în fiecare zi la întrebarea pusă la referendumul din 1991 și trebuie să remarc cu satisfacție că nivelul de independență al țării noastre crește pe zi ce trece. Datorită democrației, echilibrului și echilibrului politicii externe”, se spune în mesajul lui Pashinyan, al cărui text a fost publicat pe site-ul Guvernului.
Potrivit acestuia, din 2018, liniile directoare pentru toate deciziile autorităților actuale au fost și rămân independența, statalitatea, democrația, și precizarea și subiectivizarea acestor concepte pe baza normelor internaționale. „În acest proces, am făcut greșeli și am suferit eșecuri, dar, ajungând în pragul pierderii independenței în 2020, am primit o oportunitate reală cu strategia „Armeniei reale” de a pune teza teoretică a sustenabilității statului nostru, o bază practică.”
Fluxul de știri
0