Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Facilități pentru militari și membrii familiilor lor:

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaArmata Naţională se pregăteşte pentru parada militară din 27 august
Armata Naţională se pregăteşte pentru parada militară din 27 august
 - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2024
Abonare
Militarii prin contract ai Armatei Naționale vor beneficia de mai multe garanții sociale.
CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Un proiect de îmbunătățire a cadrului normativ referitor la statutul militarilor a fost votat de Parlament în prima lectură. Inițiativa legislativă conține o serie de completări care au drept scop îmbunătățirea protecției sociale a militarilor și a membrilor familiilor acestora, sporirea atractivității în serviciul militar, eliminarea inechităților și discriminărilor etc.
Autorii inițiativei propun ca perioada aflării în concediul parțial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani să se includă în vechimea serviciului militar. Totodată, se propune ca militarii prin contract, pe lângă concediul paternal, să dispună de dreptul la concediu în cazul adoptării copiilor nou-născuți sau luării sub tutelă a acestora.
Trageri de luptă în cadrul exerciţiului „Scutul de Foc” - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2024
Republica Moldova
Republica Moldova, beneficiar al programului Germaniei de echipare a forţelor armate
De asemenea, se propune ca militarii prin contract ai Forțelor Armate să dispună de dreptul de a călători gratuit în toate tipurile de transport rutier la nivel local/municipal, cu excepția taximetrelor.
O altă prevedere ține de faptul că militarii prin contract să aibă dreptul de a participa, în cadrul structurii militare în care îndeplinesc serviciul militar, în proiecte de dezvoltare finanțate din surse externe. Proiectul de modificare a Legii cu privire la statutul militarilor, elaborat de Ministerul Apărării, urmează a fi examinat de către deputați în cea de-a doua lectură.
Fluxul de știri
0