Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Media: India refuză să impună sancțiuni contra RT în pofida solicitărilor din partea SUA

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaТелеканал RT DE на немецком начинает вещание
Телеканал RT DE  на немецком начинает вещание - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2024
Abonare
Hindu: Ministerul indian de Externe refuză să impună sancțiuni împotriva RT în pofida solicitărilor SUA
CHIȘINĂU, 17 sept - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Indiei a refuzat să impună sancțiuni împotriva mass-media rusești, în special canalului de televiziune RT, în pofida solicitărilor oficialilor americani, relatează ziarul Hindu citând surse.
„Deși ministerul (de externe. - n.r.) a păstrat tăcerea pe această temă, oficialii guvernamentali au declarat că discuțiile privind sancțiunile nu vizează India”, a scris ziarul.
Potrivit ziarului, oficialii americani au fost în contact cu oficialii ministerului cu privire la alăturarea sancțiunilor prin retragerea acreditărilor și includerea jurnaliștilor ruși pe lista Legii misiunilor străine. Sursele au confirmat pentru Hindu că problema a fost discutată în ultimele două săptămâni.
Fostul ambasador al Indiei la Moscova, Kanwal Sibal, a declarat că acțiunea SUA de a restricționa presa rusă dăunează propriilor valori promovate de Statelor Unite, chiar dacă guvernul american susține că sprijină libertatea de exprimare.
„Acest lucru va fi văzut ca un dublu standard din partea Sudului Global, pe care ei încearcă să îl abordeze. În mod evident, India nu va răspunde la astfel de presiuni americane”, a declarat diplomatul citat de publicație.
La 4 septembrie, Departamentul Trezoreriei SUA a anunțat sancțiuni împotriva Margaritei Simonyan, redactor-șef al grupului media Rossiya Segodnya și al canalului de televiziune RT, precum și a adjuncților săi, Anton Anisimov și Elizaveta Brodskaya.
Pe lângă aceștia, au fost incluși pe lista neagră șeful serviciului de difuzare a știrilor al RT, Andrei Kiyașko, șeful departamentului de proiecte media digitale, Konstantin Kalașnikov, și alți câțiva angajați ai canalului.
Праздничное оформление Москвы ко Дню флага России - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2024
Rusia
MAE al Rusiei: Sancțiunile SUA împotriva presei ruse sunt doar o altă campanie organizată
Departamentul de Stat al SUA a înăsprit condițiile de muncă ale grupului media Rossiya Segodnya și ale filialelor sale, definind statutul acestora ca „misiuni străine”. Așa cum prevede Legea misiunilor străine, acestea vor trebui să notifice departamentul cu privire la personalul și bunurile care lucrează în Statele Unite.
Totodată, autoritățile americane au anunțat o nouă politică de restricționare a eliberării de vize persoanelor care ar acționa în numele unor instituții media „susținute de Kremlin”. În același timp, Departamentul de Stat a refuzat să dezvăluie cine anume a fost afectat de restricțiile privind vizele. Comentând noile sancțiuni, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că acestea nu au fost îndreptate împotriva jurnaliștilor ruși individuali, ci împotriva angajaților organizațiilor restricționate care „s-au angajat în activități ilegale”.
Fluxul de știri
0