Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: prezența SUA în Orientul Mijlociu reprezintă o amenințare de escaladare

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2024
Abonare
Zaharova: creșterea prezenței SUA în Orientul Mijlociu amenință cu o escaladare
CHIȘINĂU, 29 august –Sputnik. Consolidarea prezenței americane în Orientul Mijlociu reprezintă o amenințare de escaladare ulterioară, a declarat pentru RIA Novosti Maria Zaharova, reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.
„Consolidarea prezenței militare americane în Orientul Mijlociu, în special în Marea Mediterană de Est, Marea Roșie și zona Golfului Persic , reprezintă o amenințare de escaladare ulterioară. Este suficient să reamintim că presupusa operațiune de menținere a păcii Străjerul Prosperității, lansată de Washington la începutul anului, a avut ca rezultat atacuri ale Statelor Unite și Marii Britanii pe teritoriul Yemenului și, în practică, a dus doar la o agravare a situației din această zonă a lumii. Suntem convinși că țările din regiune pot rezolva în mod independent problemele și dezacordurile existente prin mijloace politice și diplomatice”, a spus Zaharova.
Anterior, au apărut rapoarte din presă că Statele Unite au desfășurat trupe în Orientul Mijlociu și s-au pregătit pentru orice situație neprevăzută.
Fluxul de știri
0