Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia apreciază eforturile Serbiei de a-și apăra independența, a declarat Lavrov

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2024
Serghei Lavrov. Foto de arhivă
Abonare
Lavrov: Rusia apreciază în mod deosebit fermitatea Serbiei în contracararea revoluției colorate
CHIȘINĂU, 14 august - Sputnik. Moscova apreciază foarte mult fermitatea conducerii Serbiei în contracararea încercărilor occidentale de a organiza o revoluție colorată în țară, a declarat Serghei Lavrov la o întâlnire cu vicepremierul sârb Aleksandar Vulin.
„Occidentul a practicat revoluții colorate cu diferite grade de succes în Georgia și Ucraina. Acum se întâmplă ceva similar în Moldova. Mai recent, s-a făcut o altă încercare de a face același lucru în Serbia. Am apreciat fermitatea președintelui sârb A. Vucic și a întregii sale echipe din Serbia. Am apreciat fermitatea președintelui sârb A. Vucic și a întregii sale echipe în a rezista acestor încercări, în a apăra acele principii care provoacă iritare în Occident și servesc scopului de a submina în orice mod posibil linia președintelui A. Vucic privind unitatea sârbă”, a declarat Lavrov, fiind citat într-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului rus de Externe.
Lavrov i-a urat bun venit lui Vulin la Moscova și a adăugat că a fost planificat un program bogat pentru această vizită, care reflectă domeniile de cooperare ”prioritare pentru liderii și guvernele din Rusia și Serbia, interesele popoarelor noastre”.
„În relațiile noastre bilaterale, avem o mulțime de planuri. Ele vor să fie zădărnicite. Sunt convins că contactele regulate dintre liderii noștri, prim-miniștrii, viceprim-miniștrii, inclusiv tu, dragă Alexander, relațiile dintre ministerele de externe și parlamente au creat și continuă să consolideze o bază solidă care răspunde intereselor popoarelor noastre”, a adăugat Lavrov.
Fluxul de știri
0