Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a comentat recomandarea UE de a suspenda tranzitul petrolului

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2024
Abonare
Zakharova: SUA au nevoie de dependența UE de resursele sale energetice
MOSCOVA, 4 august - Sputnik. Washingtonul are nevoie de dependența UE de resursele sale energetice, a declarat duminică purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, pentru RIA Novosti, comentând recomandarea UE către Kiev de a suspenda tranzitul petrolului rusesc.
Anterior, ministrul maghiar de externe Peter Szijjártó a declarat că oprirea tranzitului petrolului de către Kiev din Rusia către Ungaria și Slovacia a fost coordonată de la Bruxelles .
„Aș adăuga că Washingtonul stă în spatele Bruxelles-ului”, a spus Zaharova. Potrivit acesteia, „statul profund american are nevoie de dependența totală a UE de resursele energetice americane”.
„Acest lucru garantează bonusuri economice de la Washington și controlul politic asupra Uniunii Europene”, a adăugat ea.
Zaharova a menționat că „de aceea contractele pe termen lung ale țărilor UE cu Rusia au fost atât de urâte de state, motiv pentru care Nord Stream a fost subminat”.
Fluxul de știri
0