Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Musk a prezis război civil în Marea Britanie

© AP Photo / John RaouxИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2024
Abonare
Musk a prezis război civil pe fondul revoltelor din Marea Britanie
MOSCOVA, 4 august - RIA Novosti. Antreprenorul american Elon Musk, pe fundalul tulburărilor în masă din Marea Britanie, a prezis pe rețeaua de socializare un război civil în țară .
Protestele de extremă dreapta au început să capete amploare în Marea Britanie după moartea a trei copii care au fost înjunghiați. The Times a anunțat că cel puțin 35 de acțiuni de protest sunt așteptate în weekend.
„Războiul civil este inevitabil”, a scris Musk, comentând unul dintre videoclipurile de la protestele din orașele britanice.
Poliția din comitatul britanic Merseyside a anunțat pe 29 iulie despre un atac asupra copiilor cu un cuțit în orașul Southport. Trei copii au murit, alți câțiva copii și doi adulți au fost transportați la spital în stare critică. Oamenii legii au reținut un adolescent de 17 ani și l-au acuzat de uciderea a trei persoane, tentativă de omor a încă zece și deținerea de arme cu lamă. Poliția a confirmat că nu leagă atacul de terorism. Potrivit poliției, atacul a avut loc în timpul orelor de dans și yoga pentru copii.
Reacția locuitorilor din Southport, Londra și o serie de alte orașe la atac a dus la proteste, care au escaladat în ciocniri cu poliția și revolte din cauza răspândirii informațiilor neconfirmate că suspectul era un refugiat. Sky News a raportat ulterior că autorul atacului a fost un adolescent ruandez născut în Țara Galilor . Potrivit oficialilor de aplicare a legii, revoltele ar fi fost cauzate de susținătorii mișcării de extremă dreapta „ Liga de Apărare Engleză ”. O serie de instituții de presă britanice au văzut o presupusă urmă rusească în incitarea la protestele de extremă dreapta. Ambasada Rusiei la Londra a respins toate acuzațiile despre presupusa implicare a Rusiei în incitarea la tulburări în Marea Britanie.
Fluxul de știri
0