Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ex-procurorul Victoria Furtună și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale

© Photo : Telegram / Victoria FurtunaVictoria Furtună
Victoria Furtună - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2024
Victoria Furtună. Foto de arhivă
Abonare
Cu un „porumbel al păcii” în mâini și în centrul orașului Tiraspol, fostul procuror și-a anunțat intenția de a intra în cursa prezidențială.
CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Fostul procuror Victoria Furtună a anunțat că va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova în cadrul alegerilor din 20 octombrie.
Ea și-a anunțat decizia printr-un video publicat pe rețelele de socializare, filmat pe fundalul monumentului generalissimului Alexandr Suvorov din centrul Tiraspolului., iar în mâini ținea un porumbel alb.
„Intru în cursa prezidențială în calitate de candidat independent. Sunt sigură că cunoștințele mele profesionale și calitățile mele de lider vor aduce pace, liniște și prosperitate în casa noastră comună - Republica Moldova!”. a declarat Furtună.
În martie, Victoria Furtune, care a lucrat în calitate de procuror al Procuraturii Anticorupție timp de 18 ani, a publicat un videoclip în care a declarat că a demisionat deoarece a fost privată de dreptul de acces la secretele de stat pe baza unei opinii negative din partea Serviciului de Informații și Securitate (SSI).
Iar în luna aprilie a acestui an, Victoria Furtune a dat-o în judecată pe șefa statului, Maia Sandu, care în martie, în timpul unei conferințe de presă, fără a o numi explicit, a declarat că unii procurori, ca pe vremea lui Vlad Plahotniuc, au admis abuzuri.
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2024
Politică
La alegerile prezidențiale și referendumul din Moldova vor putea participa 64 de partide
În 2017, Furtună a instrumentat o cauză penală împotriva ministrului de atunci al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, și apoi o cauză penală împotriva ex-primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă.
La data de 30 iulie, în afară de Furtună, 10 candidați și-au anunțat oficial dorința de a intra în cursa prezidențială: Maia Sandu, Alexandru Stoianoglo, Renato Usatîi, Vlad Filat, Ion Cicu, Andrei Năstase, Irina Vlah, Tudor Ulianovski, Natalia Morari, Vasile Tarlev.
Alegeri prezidențiale și un „euroreferendumul” sunt programate pentru 20 octombrie în Moldova.
Fluxul de știri
0