Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La alegerile prezidențiale și referendumul din Moldova vor putea participa 64 de partide

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2024
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova . Foto de arhivă
Abonare
Lista partidelor politice care pot participa la alegeri și referendum este disponibilă pe pagina web a CEC din Moldova.
CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) din Moldova a publicat lista partidelor politice care vor putea participa la alegerile prezidențiale și referendumul preconizate pentru 20 octombrie. În listă au fost incluse în total 64 de organizații politice.
Potrivit CEC, toate partidele de pe listă sunt înregistrate la Agenția Servicii Publice și au dreptul de a desemna candidați pentru alegeri și participanți la referendum până la data votării.
Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor avea loc pe 20 octombrie 2024. În aceeași zi, va avea loc referendumul republican constituțional, la care cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției pentru ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană?”.
Anterior, vicepreședintele CEC, Pavel Postică, a declarat că pentru organizarea alegerilor prezidențiale și a referendumului în Republica Moldova în această toamnă ar fi nevoie de aproximativ 150 de milioane de lei.
Fluxul de știri
0