Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Irina Vlah a declarat că este supusă unor presiuni din partea forțelor de ordine

© Sputnik / OsmatescoБрифинг Ирины Влах о запуске общественной организации "Платформа Молдова"
Брифинг Ирины Влах о запуске общественной организации Платформа Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2024
Abonare
Irina Vlah a declarat că ea și susținătorii ei sunt supuși unei presiuni fără precedent din partea forțelor de ordine.
CHIȘINĂU, 22 iul - Sputnik. Irina Vlah, fost bașcan al Găgăuziei și lider al mișcării „Platforma "Moldova"”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că este supusă unor presiuni în calitate de candidat la președinție.
Potrivit acesteia, la adresa ei se intensifică „atacurile, intimidările, manipulările și minciunile din partea celor care servesc regimul Maiei Sandu”, iar acest lucru „depășește toate limitele morale și legale admisibile”.
Vlah a arătat fotografii cu mașini și ofițeri ai serviciilor secrete care, potrivit ei, o urmăresc la întâlnirile cu cetățenii și a spus că susținătorii ei au fost amenințați cu concedierea de la locul de muncă, iar primarii cu care are întâlniri, cu retragerea proiectelor din cadrul programului „Satul European”.
„Există o presiune enormă asupra autorităților locale, asupra celor care mă primesc - primari, oameni de afaceri, cetățeni obișnuiți. Când vin în raion, primarii mă întreabă: doamna Vlah, ce s-a întâmplat, de ce atâta atenție asupra persoanei dumneavoastră? În ziua în care trebuia să vin în raion, autoritățile organizează la fața locului o întreagă operațiune specială. Primarul primește telefoane de la comisarul poliției locale, SIS, Cancelaria de Stat, din partea unui deputat al partidului de guvernământ. Uneori aceștia recomandă insistent anularea întâlnirilor cu Vlah, alteori o fac pe un ton de ordin. Acest lucru se întâmplă de la începutul acestui an. Dar după ce mi-am anunțat nominalizarea, aceste abuzuri au atins un nou nivel. Nu pot să le numesc altfel decât isterie”, a declarat Irina Vlah.
Politicianul este „mândru că a devenit "inamicul numărul unu" pentru Sandu.
Fluxul de știri
0