Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Trump a făcut o declarație neașteptată despre Rusia și China

© Sputnik / Kevin C. Downs / Accesați arhiva multimediaDonald Trump
Donald Trump  - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2024
Donald Trump . Foto de arhivă
Abonare
Trump: Biden a contribuit la apropierea dintre Rusia și China
CHIȘINĂU, 17 iul - Sputnik. Președintele american Joe Biden a contribuit la apropierea relațiilor dintre Rusia și China, a declarat Donald Trump într-un interviu acordat agenției Bloomberg.

„Știți, acum trei ani și jumătate, am lăsat să se întâmple cel mai rău lucru, fiindcă Biden este un om prost. El a forțat Rusia și China să facă un mariaj. S-au căsătorit. Apoi l-au luat pe vărul lor mai mic, Iranul, mai apoi au luat și Coreea de Nord. Nu mai au nevoie de nimeni altcineva”, a declarat politicianul.

Trump a mai subliniat că, din cauza incompetenței lui Biden, în următoarele cinci luni, înainte de alegerile din SUA, lumea va fi în pragul unui dezastru nuclear de proporții.
Există apeluri tot mai numeroase printre democrați de a desemna un alt candidat pentru a-l înlocui pe Biden după eșecul acestuia la dezbaterea cu Trump. Teoretic, partidul va avea o astfel de oportunitate la convenția din august, dar în practică va fi greu să-l scoată din cursă pe președintele care a câștigat alegerile preliminare, cu excepția cazului în care el însuși refuză să participe. În același timp, politicianul spune că intenționează să rămână în cursă și să meargă până la capăt.
A doua dezbatere între Biden și Trump este programată pentru 10 septembrie. Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 5 noiembrie.
Fluxul de știri
0