Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Szijjártó consideră inacceptabilă mobilizarea forțată în Ucraina

© AP Photo / Darko VojinovicПетер Сийярто
Петер Сийярто - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2024
Abonare
Szijjarto: Mobilizarea violentă în Ucraina încalcă drepturile omului
BUDAPEST, 17 iulie - Sputnik. Mobilizarea violentă care are loc în Ucraina este inacceptabilă, încalcă toate drepturile omului, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei, Peter Szijjártó.
„Vedem în Ucraina manevre și operațiuni de mobilizare violente, inacceptabile, care încalcă toate drepturile omului”, a declarat Szijjártó la postul de televiziune M1.
Ministrul a adăugat că bărbații de vârstă militară care încearcă să evadeze de pe teritoriul Ucrainei la granița cu Ungaria „sunt ținuți înapoi prin diferite tipuri de mijloace violente”.
Anterior, Szijjártó a declarat că recruții ucraineni fug din țară, nedorind să meargă pe front la moarte sigură. Viceprim-ministrul maghiar Zsolt Schemien a declarat că Ungaria nu își va extrăda cetățenii responsabili pentru serviciul militar în Ucraina și nu va permite ca aceștia să fie trimiși la moarte.
Șeful Primului Ministru al Ungariei, Gergely Gulyas, a spus că Transcarpatia a avut anterior un fel de excepție în ceea ce privește mobilizarea în Ucraina, dar acum recrutarea forțată îi amenință pe toți cei obligați la serviciul militar, inclusiv pe maghiarii transcarpatini.
Anterior, ministrul maghiar de externe Peter Szijjártó a declarat că reprezentanții autorităților ucrainene timp de opt ani și jumătate nu au dat un răspuns clar acuzațiilor de oprimare a maghiarilor din Transcarpați, iar acum „foarte mulți” dintre ei sunt mobilizați în trupele ucrainene, uneori. „în moduri foarte nepoliticoase.” Potrivit acestuia, mobilizarea forțată a etnicilor maghiari în armata ucraineană încalcă drepturile omului.
Legea privind consolidarea mobilizării în Ucraina a intrat în vigoare pe 18 mai. Documentul obligă toate persoanele obligate cu serviciul militar să își actualizeze datele la oficiul militar de înmatriculare și înrolare în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare. Pentru a face acest lucru, trebuie să veniți personal la biroul de înregistrare și înrolare militară sau să vă înregistrați în „contul electronic al conscrisului”. Somatia se va considera comunicata chiar daca recrutul nu a vazut-o personal: data „predarii” citatiei va fi considerata data la care actul a fost timbrat cu imposibilitatea predarii personale. Proiectul prevede că persoanele obligate la serviciul militar trebuie să poarte cu ei în permanență un act de identitate militar și să o prezinte la prima solicitare a angajaților biroului de înmatriculare și înmatriculare militară și a poliției. Dodgers pot fi privați de dreptul de a conduce o mașină. Condițiile demobilizării nu sunt specificate în document. Această prevedere a fost eliminată din document, ceea ce a stârnit indignare în rândul unui număr de deputați.
Fluxul de știri
0