Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu participă la summitul Comunității Politice Europene de la Londra

© AP Photo / Andreea AlexandruEmmanuel Macron și Maia Sandu
Emmanuel Macron și Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2024
Emmanuel Macron și Maia Sandu. Foto de arhivă
Abonare
În cadrul vizitei sale la Londra și Dublin, Sandu se va întâlni și cu reprezentanți din diasporă.
CHIȘINĂU, 17 iul - Sputnik. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, participă la summitul Comunității Politice Europene care are loc în Marea Britanie în perioada 17-18 iulie.
„În cadrul evenimentului, șefa statului va avea întrevederi cu mai mulți președinți și prim-miniștri europeni, cu care va discuta chestiuni ce țin de pacea și securitatea țării noastre, dezvoltarea economică și integrarea europeană”, a comunicat serviciul de presă al Președinției.
Sandu, împreună cu președintele francez Emmanuel Macron, va prezida un grup de lucru care va discuta „probleme de protecție a democrației” și la care vor participa lideri ai mai multor țări și organizații internaționale.
Pe 19 iulie, președintele moldovean urmează să efectueze o vizită la Dublin, unde se va întâlni cu președintele irlandez Michael Daniel Higgins și cu premierul irlandez Simon Harris.
Atât la Londra, cât și la Dublin, președintele țării se va întâlni cu reprezentanți ai diasporei moldovenești.
Conceptul Comunității Politice Europene aparține președintelui francez Emmanuel Macron, iar crearea acesteia a fost anunțată în mai 2022. Comunitatea include 27 de state membre ale UE, țările din Balcanii de Vest, Norvegia, Elveția, Islanda, Liechtenstein, Marea Britanie, Ucraina, Moldova, Georgia, Turcia, Armenia și Azerbaidjan.
Moldova a găzduit al doilea summit al Comunității Politicilor Europene la 1 iunie 2023.
Fluxul de știri
0