Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan a comentat încercările de a pune presiune asupra Turciei în politica externă

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaРабочий визит президента РФ В. Путина в Турецкую Республику
Рабочий визит президента РФ В. Путина в Турецкую Республику - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2024
Abonare
Erdogan a spus că Turcia nu se îndepărtează de Est pentru Occident
ANKARA, 17 iulie – Sputnik. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, comentând încercările de a exercita presiuni asupra Ankarei în politica externă, a spus că Turcia nu se îndepărtează de Est de dragul Occidentului și nu neglijează Occidentul de dragul Estului.
„Turcia este o țară care nu poate fi strânsă într-un singur bloc datorită legăturilor sale geografice, umane, economice și istorice. Oricât de important este pentru noi să îmbunătățim relațiile cu lumea occidentală, este la fel de important pentru noi să consolidăm cooperarea cu Asia. , Africa și America Latină, noi nu permitem nimănui să ne împingă în limite înguste,nu ne îndepărtăm de Est de dragul Occidentului și nu neglijăm Occidentul de dragul Orientului, a spus liderul în discursul său către națiune după o reuniune a cabinetului de marți.
Potrivit acestuia, în ultimii 22 de ani, Ankara a făcut „pași istorici pentru a extinde sfera de influență a Turciei”.
„Pe baza respectului reciproc și a intereselor comune, ne-am întărit relațiile chiar și cu acele țări care anterior ni s-au opus. Toate acestea le-am reușit, în ciuda dezbaterii despre Axe, alimentată de anumite cercuri. Acordăm o mare importanță creşterea numărului prietenilor noştri. În acelaşi timp în momentul în care lupta pentru repartizarea dintre marile puteri se accelerează, nu este doar de preferat pentru Turcia, ci este necesar să se stabilească noi ecuaţii în politica externă inițiativele sunt necesare atât pentru vecinii noștri, cât și pentru alte țări”, a spus liderul turc.
Fluxul de știri
0