Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Doi ofițeri ai Armatei Naționale au fost detașați într-o misiunea militară din Somalia

© Photo : Ministerul ApărăriiMinistrul Apărării, Anatol Nosatîi
Ministrul Apărării, Anatol Nosatîi - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2024
Ministrul Apărării, Anatol Nosatîi. Foto de arhivă
Abonare
CHIȘINĂU, 17 iul - Sputnik. În cadrul Misiunii Uniunii Europene de instruire militară din Somalia (EUTM Somalia) au fost incluși doi ofițeri ai Armatei Naţionale, anunță ministerul Apărării.
Potrivit comunicatului, militarii vor activa timp de şase luni şi vor fi responsabili de instruirea reprezentanţilor structurilor de apărare şi securitate în domeniul logisticii şi planificării din această țară.
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, în cadrul întrevederii cu militarii, a menționat că ofițerii au o fost pregătiţi şi echipaţi conform cerinţelor UE.
„Sunteți primii ofițeri care pleacă în misiunea de instruire militară în Somalia, o misiune nouă pentru Armata Națională. Iată de ce, insist să depuneți maxim efort în executarea sarcinilor stabilite de comandamentul forțelor italiene și să fiți interoperabili cu ceilalți instructori din armatele statelor participante la EUTM Somalia, reprezentând cu onoare Republica Moldova și Armata Națională în acest teatru de operații”, a spus ministrul Apărării.
Misiunea EUTM Somalia este a doua de acest gen la care vor participa militarii moldoveni. Începând cu anul 2018, Armata Națională a detașat ofițeri în Misiunea Uniunii Europene de instruire militară şi consiliere pentru forţele de apărare şi securitate din Mali.
Detaşarea militarilor Armatei Naţionale în Misiunea UE din Somalia a fost luată de Guvernul Republicii Moldova la începutul lunii iulie curent.
Fluxul de știri
0