Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul nu a propus Tiraspolului negocieri privind trecerea la legislația UE

Vadim Krasnoselski  - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2024
Vadim Krasnoselski . Foto de arhivă
Abonare
Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a oferit un interviu pentru RIA Novosti.
CHIȘINĂU, 17 iul - Sputnik. Chișinăul nu a oferit Tiraspolului posibilitatea de a începe negocierile privind trecerea la prevederile legislației europene a Transnistriei, a declarat liderul transnistrean Vadim Krasnoselski în cadrul unui interviu acordat RIA Novosti.
Anterior, viceprim-ministrul moldovean pentru Integrare Europeană, Cristina Gerasimov, a declarat că autoritățile țării deja au propus Tiraspolului să discute despre o posibilă cooperare în acest domeniu și că acum „așteaptă un răspuns”.
„În ceea ce privește declarația specifică a oficialului moldovean, aceasta nu corespunde realității. Acest tip de speculații, care deplasează în mod deliberat accentele spre partea politică, nu ajută la căutarea înțelegerii reciproce, ci, dimpotrivă, o complică”, a declarat Krasnoselski.
Potrivit acestuia, decizia luată de Moldova fără consultarea Transnistriei de a începe negocierile cu UE contravine acordurilor existente și încalcă radical principiile de bază ale dialogului internațional.
Mai mult, însăși UE, a declarat Krasnoselski, „având statutul de "observator" în formatul 5+2, pretinde că este posibil să ignore opinia celor aproape o jumătate de milion de oameni” din Transnistria.
Fluxul de știri
0