Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum începe pe 20 septembrie

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2024
Abonare
Campania electorală pentru organizarea alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional va începe pe 1 august.
CHIȘINĂU, 17 iul - Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în cadrul ședinței de marți Programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024.
Documentul stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse în vederea organizării alegerilor prezidențiale și referendumului, datele-limită de realizare a acestora, precum și responsabilii pentru fiecare acțiune, în funcție de competența principalilor participanți la proces.
„În conformitate cu prevederile Programului calendaristic, perioada electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional va începe joi, 1 august 2024”, precizează CEC.
Perioada de desemnare și colectare a semnăturilor susținătorilor candidaților la alegerile prezidențiale, precum și de depunere a documentelor pentru înregistrarea în calitate de participant la referendum va începe din 21 august.
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional va începe la 20 septembrie 2024.
Programul calendaristic trebuie predat spre informare și punere în aplicare în limita competențelor partidelor politice reprezentate în parlament, autorităților centrale și locale, precum și organelor electorale după constituirea acestora.
Referendumul constituțional republican și alegerile prezidențiale vor avea loc pe 20 octombrie.
Fluxul de știri
0