Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blocul Victoria a lansat o inițiativă privind revenirea conaționalilor din diasporă

© Sputnik / OsmatescoDeputații din Blocul Victoria, Vasile Bolea și Regina Apostolova
Deputații din Blocul Victoria, Vasile Bolea și Regina Apostolova - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2024
Deputații din Blocul Victoria, Vasile Bolea și Regina Apostolova. Foto de arhivă
Abonare
Potrivit deputaților Blocului Victoria, actualul regim nu a făcut nimic pentru a încuraja conaționalii aflați peste hotare să se întoarcă acasă, iar exodul populației doar s-a intensificat.
CHIȘINĂU, 17 iul - Sputnik. Deputații blocului de opoziție „Victoria” au propus un proiect de lege care are drept scop să încurajeze întoarcerea acasă a cetățenilor moldoveni care muncesc peste hotare.
Potrivit deputatei Regina Apostolova, plecarea populației apte de muncă din Republica Moldova, care deja este foarte mare, doar s-a intensificat sub actuala guvernare a partidului PAS.
„Există mai puțin de 800 de mii de persoane apte de muncă în Moldova. Când PAS a venit la putere, această cifră era de peste un milion. Avem un flux constant de exod al populației. Moldova resimte un deficit de cadre. Statul ar trebui să-și încurajeze cetățenii să se întoarcă acasă”, a spus Apostolova.
Deputatul a subliniat că mulți moldoveni „sunt gata și dispuși să se întoarcă acasă dacă li se oferă un loc de muncă stabil și bine plătit. Guvernul ar trebui să joace un rol important în acest sens, consideră Blocul Victoria.
Proiectul înaintat de blocul de opoziție prevede ca statul să acopere 50 la sută din salariu în primul an și 30 la sută în al doilea an.
„Acest lucru îi va motiva pe cetățenii noștri să se întoarcă în țara lor natală și să rămână aici pentru a trăi și a munci”, a declarat Regina Apostolova.
Deputatul Vasile Bolia a subliniat că în anii în care PAS a fost la putere, „nu s-a făcut absolut nimic, nu a fost adoptat niciun cadru legislativ, nu au fost create condiții pentru ca oamenii să se întoarcă în Moldova”.
Fluxul de știri
0