Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

13 ucraineni au încercat să treacă ilegal frontiera, aceștia au solicitat azil

© Photo : Poliția de Frontieră RomânăPoliția de Frontieră Română
Poliția de Frontieră Română - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2024
Poliția de Frontieră Română. Foto de arhivă
Abonare
În 72 de ore, 17 persoane au încercat să treacă ilegal frontiera moldovenească.
CHIȘINĂU, 17 iul - Sputnik. Angajații Poliției de Frontieră a Direcției Regionale Sud a Republicii Moldova au înregistrat în 72 de ore zece tentative de trecere ilegală a frontierei de stat.
17 persoane au încercat să treacă ilegal frontiera Republicii Moldova cu România și Ucraina, a comunicat Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.
La punctul de control Copceac, au fost înregistrate opt cazuri, învinuiți fiind 13 cetățeni ucraineni care au cerut azil în Republica Moldova.
Alte trei persoane, identificate ca fiind cetățeni moldoveni, au încercat trecerea frontierei cu România. Polițiștii de frontieră de la punctul de control Leova i-au depistat când traversau Prutul, dar ulterior s-au întors. Acum ei vor trebui să răspundă în fața legii.
În zona de competență a punctului de control Cahul a fost depistat un bărbat de origine kurdă, care a încercat să treacă înot granița cu România. Conform schimbului operativ de informații, infractorul a fost reținut de autoritățile de frontieră ale statului vecin.
În toate cazurile, procedurile sunt în curs de desfășurare.
Fluxul de știri
0