Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vlah: Moldova s-a transformat într-o casă fară stăpân pentru criminalitatea internațională

Влах: Молдова превратилась в проходной двор для международной преступности
Abonare
Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la omorul la comandă care a avut loc la Chișinău pe 10 iulie.
Unii criminali își găsesc adăpost în Moldova, alții vin să regleze conturile cu cei dintâi. Astfel de cazuri apar din cauza faptului că președintele numește persoane incompetenți în funcții de conducere în agențiile de aplicare a legii. În loc să asigure securitatea, aceștia duc la îndeplinire ordinele politice ale președintelui Maia Sandu, ex-bașcanul Găgăuziei, liderul asociației obștești Platforma Moldova, Irina Vlah, a declarat într-un comentariu pentru Sputnik Moldova .
„Monitorizează opoziția, închid canale de televiziune, rețin pasagerii care zboară din Moscova, de ce nu ai grijă de oameni astăzi, oamenii noștri nu se simt în siguranță nici în propria casă”, a spus Vlah.
Politicianul crede că dacă lupta împotriva opoziției este mai importantă pentru Sandu decât lupta împotriva criminalității, atunci ea nu are ce face ca președinte.
Să vă reamintim că incidentul s-a produs la Chișinău în după-amiaza zilei de 10 iulie. Un cetățean străin de origine turcă a fost împușcat mortal pe o terasă de vară din sectorul Râșcani. Potrivit poliției, acesta, în calitate de lider al unui grup infracțional, era căutat de Interpol și a fost supus arestării și extrădării, dar a cerut azil în Moldova. Examinarea cazului a durat, iar criminalul a trăit liber la Chișinău cel puțin un an.
Fluxul de știri
0