Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Serbia și Egipt vor organiza exerciții militare comune

© Sputnik / StringerАлександр Вучич
Александр Вучич - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2024
Abonare
Vucic: Serbia și Egiptul vor organiza exerciții militare comune ale forțelor speciale
CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Serbia și Egiptul vor organiza în curând exerciții militare comune, în primul rând ale unităților specializate, a declarat președintele sârb Aleksandar Vucic.
Șeful statului sârb se află într-o vizită de lucru de două zile în Egipt. Sâmbătă, el a avut o întrevedere cu omologul său egiptean Abdel Fattah al-Sisi și a subliniat că liderul egiptean este acum unul dintre puținii politicieni care doresc pacea mondială și i-a mulțumit pentru "cuvintele sale înțelepte despre criza și conflictul ucrainean și alte probleme fierbinți".
"Am discutat toate problemele geopolitice, am vorbit despre tipuri specifice de cooperare, de la agricultură la cooperare tehnico-militară. Foarte curând vor avea loc exerciții comune între armata sârbă și cea egipteană, în primul rând între unitățile noastre speciale", a declarat Vucic, preluat de agenția de presă Tanjug.
Sâmbătă, delegațiile guvernamentale sârbă și egipteană au semnat un acord de liber schimb și alte 10 documente privind cooperarea în diverse sectoare.
"Am reușit, după 2022 și semnarea declarației comune privind parteneriatul strategic, să semnăm astăzi documente importante. Acordul de liber schimb pentru Serbia și Egipt este de o importanță excepțională", a declarat liderul sârb. De asemenea, el l-a invitat pe Abdel Fattah al-Sisi să viziteze Serbia.
Fluxul de știri
0