Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

BCS: prin ignorarea inițiativelor opoziției, PAS neglijează interesele cetățenilor

© Sputnik / Rodion ProcaBlocul "Victorie" și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor
Blocul Victorie și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2024
Abonare
Socialiștii și comuniștii și-au exprimat indignarea față de acțiunile majorității parlamentare, care ignoră complet inițiativele opoziției.
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. Opoziția parlamentară a criticat dur acțiunile reprezentanților majorității de guvernământ a partidului PAS, care au refuzat să examineze inițiativele opoziției parlamentare în cadrul ședinței plenare a parlamentului.
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a prezentat vineri, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, 11 inițiative economice, sociale și politice menite să susțină economia și cetățenii, însă niciuna dintre aceste inițiative nu a găsit susținere din partea majorității de guvernământ.
"Parlamentul, care ar trebui să fie un forum pentru dezbateri libere, este astăzi o mașină de vot care respinge automat toate inițiativele opoziției", a declarat vicepreședintele Parlamentului și deputatul BCS, Vlad Batrîncea.
Opoziția parlamentară a subliniat că atitudinea ostilă a majorității PAS față de inițiativele opoziției "este o insultă nu doar la adresa opoziției, ci, în primul rând, la adresa cetățenilor Republicii Moldova".
Deputatul Bogdan Țîrdea și-a exprimat indignarea față de faptul că partidul de guvernământ refuză să soluționeze problemele legate de sistemul judiciar, păstrând corupția și haosul din sectorul justiției. Deputatul Petru Burduja a menționat că majoritatea PAS ignoră inițiativele economice propuse de BCS pentru susținerea economiei reale.
Флаги стран СНГ - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2024
Internațional
Departamentele militare ale țărilor CSI vor îmbunătăți sistemele militare comune
De asemenea, socialiștii și comuniștii au subliniat că majoritatea de guvernământ refuză să discute problemele sociale stringente, cum ar fi problema asistenților personali din Găgăuzia, care riscă să rămână fără plată. Deputatul Vladimir Odnostalco a subliniat, la fel, problema numărului tot mai mare de dependenți de droguri în Moldova, în special adolescenți și alte probleme sociale pe care opoziția vrea să le discute în parlament.
Responsabilitatea pentru comportamentul răutăcios al majorității parlamentare îi revine personal președintelui Parlamentului Igor Grosu, au spus deputații, motiv pentru care fracțiunea BCS a inițiat un vot de neîncredere împotriva sa și a cerut revocarea acestuia din funcția de președinte al Parlamentului.
Fluxul de știri
0