Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Departamentele militare ale țărilor CSI vor îmbunătăți sistemele militare comune

© Photo : Executive Committee of the CISФлаги стран СНГ
Флаги стран СНГ - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2024
Abonare
Țările CSI vor îmbunătăți sistemele militare comune, decizia a fost luată în cadrul reuniunii de la Minsk.
CHIŞINĂU, 4 iulie - Sputnik. Deciziile privind îmbunătățirea sistemelor militare comune au fost luate de Consiliul Miniștrilor Apărării ale țărilor CSI la întalnirea de Miercuri la Minsk, a declarat ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, citat de RIA Novosti .
„Au fost luate decizii pentru îmbunătățirea sistemelor militare comune”, a spus Belousov, în rezumatul reuniunii Consiliului miniștrilor apărării din țările CSI.
Părțile au aprobat principalele direcții și activități pentru dezvoltarea Sistemului Comun de Monitorizare și Evaluare a situației CNB, principiile formării unei structuri organizatorice și tehnice, construirea și funcționarea Sistemului Comun (Unificat) de Comunicații, abordări de organizare, instruirea unităților naționale de inginerie pentru operațiuni ca parte a Unității Comune de Inginerie pentru Deminare Umanitară, a spus Belousov.
În plus, au fost semnate hotărâri ale Consiliului Miniștrilor Apărării privind abordările conceptuale ale dezvoltării cooperării militare între țările CSI până în 2030, crearea unei organizații de bază a statelor Commonwealth pentru activități educaționale și științifice în domeniul securității informaționale, ca precum și pe probleme de personal și financiare.
Ministrul Apărării al Republicii Moldova nu a participat la întâlnirea de la Minsk.
Fluxul de știri
0