Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vucic:Occidentul se pregătește pentru un conflict armat major

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaАлександр Вучич
Александр Вучич - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2024
Abonare
Vucic: Estul și Vestul se pregătesc pentru un conflict armat major
BELGRAD, 30 iunie - Sputnik. Confruntarea dintre mișcarea Hezbollah și Israel din Orientul Mijlociu, alegerea fostului prim-ministru al Estoniei anti-rus Kaja Kallas la conducerea diplomației UE, precum și achiziționarea de arme de către statele occidentale și estice, lucu ce indică iminent un conflict armat major, a declarat președintele sârb Aleksandar Vucic.
Șeful statului sârb a declarat duminică la TV Prva că este aproape imposibil să se evite o ciocnire armată la scară largă între mișcarea Hezbollah libaneză și Israel, care va duce la un mare conflict „care va implica întregul Vest și Est” și pentru care toată lumea se pregătește.
„Nu există o mare filozofie aici, acestea sunt lucruri clare, clare, fără ambiguitate. Și când vorbim despre ceea ce se întâmplă în Europa , obținem o Comisie Europeană care va fi radical anti-rusă în loc de cea anterioară, în mod clar anti-rusă. Obțineți o persoană cu care cred că putem stabili o bună cooperare, aceasta este munca și responsabilitatea noastră - doamna Kallas din Estonia, care are interdicție de a intra în Federația Rusă să intre pe teritoriul Federației Ruse în următorii 4-5 ani”, a menționat președintele sârb.
Potrivit acestuia, acesta este un semnal fără ambiguitate, „în UE vă vor spune că acesta este un semnal de fermitate, forță, rezistență la agresiunea rusă și că nu există niciun compromis”.
„Și ce vor spune rușii la asta: te înțelegem, vrei să dispărem, ne vom lupta până la capăt cu toate forțele noastre disponibile, cu toate armele și instrumentele pe care le avem, și asta e tot, știu situația în legătură cu armele, primesc informații de la Agenția de Informații Militare, Agenția de Securitate și Informații și toate serviciile de informații surori, cum se pregătește și ce se întâmplă”, a subliniat liderul sârb.
Vučić și-a amintit că atunci când în piesa lui Cehov „în primul act este o armă atârnată de perete, în actul al treilea va trage”.
Fluxul de știri
0