Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Netanyahu: Israelul va continua războiul până când Hamas va fi învins complet

© AP Photo / Oded BaliltyДемонстранты с флагами Израиля рядом с баннером с изображением премьер-министра Биньямина Нетаньяху во время акции против реформы судебной системы в Тель-Авиве, Израиль
Демонстранты с  флагами Израиля рядом с баннером с изображением премьер-министра Биньямина Нетаньяху во время акции  против реформы судебной системы в Тель-Авиве, Израиль - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2024
Abonare
Netanyahu: Israelul va continua războiul în Gaza până când își va atinge obiectivele declarate
TEL AVIV, 30 iunie - Sputnik. Premierul israelian Benjamin Netanyahu și-a reiterat determinarea de a atinge toate obiectivele declarate ale războiului din Fâșia Gaza și de a continua războiul până la victoria completă asupra mișcării palestiniene Hamas.
„Suntem hotărâți să luptăm până când ne atingem toate obiectivele: eliminarea Hamas, întoarcerea tuturor răpiților, garantează că Gaza nu va mai reprezenta o amenințare pentru Israel și întoarcerea în siguranță a rezidenților noștri din sud și nord la locul lor. Pentru toți cei care se îndoiesc în atingerea acestor obiective, repet, nu există nicio alternativă la victorie, a declarat premierul, deschizând ședința Cabinetului de Miniștri.
Netanyahu a adăugat că Israelul rămâne angajat în planul anunțat anterior de încetare a focului în Fâșia Gaza în schimbul eliberării ostaticilor, subliniind că acest plan a fost aprobat de președintele american Joe Biden .
„Poziția Israelului cu privire la planul de eliberare a ostaticilor, pe care președintele Biden l-a salutat, nu s-a schimbat și astăzi toată lumea știe adevărul simplu - Hamas este singurul obstacol în calea eliberării răpiților noștri”, a menționat șeful guvernului.
Netanyahu a concluzionat că Israelul va returna toți ostaticii rămași în Fâșia Gaza, atât vii, cât și morți, printr-o combinație de presiuni politice și militare asupra Hamas.
Declarația a venit pe fondul lipsei de progres în negocierile privind încetarea focului în Fâșia Gaza în schimbul eliberării ostaticilor, care a fost reluată după ce președintele SUA a anunțat un nou plan de încetare a ostilităților la sfârșitul lunii mai. Cererile Israelului și Hamas pentru încetarea focului în enclava palestiniană sunt radical diferite, deoarece conducerea statului evreu afirmă în mod regulat la toate nivelurile că războiul nu se va încheia până când Hamas nu va fi eliminat ca structură militară și politică. Hamas este gata să discute despre eliberarea ostaticilor doar dacă există garanții că Israelul va retrage complet armata din enclava palestiniană și va înceta ostilitățile.
Potrivit oficialilor israelieni, în enclava palestiniană sunt încă ținuți 120 de ostatici, dintre care peste 40 sunt considerați morți. În timpul diferitelor operațiuni și eforturi umanitare, 135 de ostatici au fost eliberați din captivitatea Hamas, o cifră care include ostaticii morți ale căror trupuri au fost scoase din enclavă.
Fluxul de știri
0