Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lupta împotriva opoziţiei va fi intensificată în Moldova

© Sputnik / OsmatescoПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2024
Abonare
Deputat: Puterea de la Chișinăul extinde competențele diferitelor organisme pentru a lupta împotriva opoziției
CHIŞINĂU, 30 iunie -Sputnik. Autoritățile moldovenești extind puterile autorităților de reglementare pentru a le folosi împotriva opoziției, spune Adrian Albu, parlamentar din blocul comuniștilor și socialiștilor.
„Majoritatea proiectelor de lege privind instituțiile de control, precum Serviciul de Informații și Securitate, Centrul Anticorupție, Ministerul Afacerilor Interne, iar acum Autoritatea Națională de Integritate, care sunt adoptate de majoritatea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate ( PAS), au un singur scop: să le dea mai multe puteri care pot fi folosite împotriva celor... care vor lupta împotriva acestui regim”, a scris Albu pe canalul său deTelegram.
El crede că PAS promovează ideile de democrație doar în cuvinte, dar în realitate „guvernul alunecă într-un regim dictatorial”.
„Sunt sigur că toate aceste instrumente vor fi folosite în cele din urmă împotriva reprezentanților actualului guvern”, a adăugat deputatul.
În Republica Moldova, opoziția a organizat proteste antiguvernamentale din mai 2022, insistând asupra demisiei Cabinetului și a președintelui Maia Sandu , care este liderul informal al partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate. Manifestanții acuză autoritățile țării că nu au reușit să facă față crizei din economie și sectorul energetic, precum și că au făcut presiuni asupra opoziției. Ca urmare a acțiunilor autorităților, partidul de opoziție „Șor” a fost interzis în țară reprezentanții unui număr de alte formațiuni politice, inclusiv Partidul Socialist, partidele „Renașterea” și „Șansa”, se confruntă în mod regulat cu percheziții; reținerea susținătorilor lor.
Fluxul de știri
0