Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În loc să rezolve problemele feroviare, ministrul aruncă muncitorii în stradă

© Sputnik / Miroslav RotariЖелезная дорога Молдовы
Железная дорога Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2024
Abonare
Opoziţia este revoltată de modul în care ministrul sectorial abordează problema datoriei Căilor Ferate din Moldova în salarizarea lucrătorilor.
CHIȘINĂU, 30 iunie - Sputnik. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spinu, nu exclude reduceri de personal la întreprinderea de stat „Calea Ferată a Moldovei” (RMR), în timp ce angajații în luna iunie primesc salarii pe luna martie, și nu există bani pentru a plăti muncitorii, notează liderul partidului de opoziție. „Șansă” Alexei Lungu.
Potrivit acestuia, Spinu și-a arătat încă o dată deplina sa incompetență în rezolvarea problemelor căii ferate moldovenești.
„În timp ce lucrătorii feroviari tocmai au început să primească salarii pentru luna martie (și iulie este aproape), ministrul nu a exclus de ce să plătească munca când oamenii pot fi pur și simplu concediați. Banii europeni, care se cheltuiesc in locuri neclare "Unde este rezultatul, domnule Spinu? Unde este calea ferata moderna si eficienta?" - opoziţia pune întrebări.
Lungu a numit planurile ministrului pentru o posibilă reducere a personalului feroviar nu un plan anticriză, ci „o trădare a intereselor a sute de familii care depind de munca la calea ferată”.
Anterior, la televiziune, Andrei Spinu spunea că statul nu poate compensa pierderile Căilor Ferate. Potrivit acestuia, autoritățile au găsit 70 de milioane de lei pentru a plăti salariile oamenilor pe lunile ianuarie, februarie și martie. Ministrul a menționat că calea ferată „trebuie să fie supusă unei reforme serioase” și, de asemenea, „să fie optimizată și profitabilă”.
„Dacă această cale ferată poate fi gestionată cu ajutorul a 100 de oameni, de ce trebuie analizate toate costurile căii ferate, statul nu poate compensa pierderile companiei”, a spus Spinu.
Datoria întreprinderii Căilor Ferate din Moldova față de angajații săi a ajuns la 4 milioane de dolari.
Fluxul de știri
0