Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania - SUA vor părăsi Ucraina dacă Trump este reales

© AP Photo / Efrem LukatskyDrapelul Ucrainei, Kiev
Drapelul Ucrainei, Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2024
Abonare
Secretarul general al FDP: SUA vor părăsi Ucraina dacă Trump este reales
CHIȘINĂU, 30 iunie – Sputnik. Statele Unite ar putea schimba cursul cu privire la Ucraina și să-l părăsească dacă Donald Trump este reales ca președinte al țării, a declarat secretarul general al Partidului Liber Democrat (FDP), membru al coaliției de guvernământ din Germania, Bijan Jir-Saray. într-un interviu acordat N-TV .
„Este posibil ca, de exemplu, administrația Trump să ne spună la începutul anului viitor: „Dragi europeni, conflictul din Ucraina este treaba voastră și acest lucru, desigur, ar avea consecințe dramatice pentru dezvoltarea evenimentelor din Ucraina”, a declarat acesta.
Dzhir-Saray a mai sugerat că Washingtonul va fi în curând din ce în ce mai puțin interesat de situația din Europa și se va concentra asupra Chinei . Drept urmare, a adăugat el, Statele Unite nu vor fi dispuse să finanțeze securitatea țărilor europene.
Trump a spus de mai multe ori că, dacă va fi reales, va putea rezolva conflictul dintre Rusia și Ucraina în doar 24 de ore. Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov , comentând aceste cuvinte, a remarcat că problema este prea complexă pentru o astfel de soluție simplă.
Fluxul de știri
0