Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Cerealele ucrainene ce tranzitează Moldova vor fi exceptate de la controlul ANSA

© Sputnik / Ilya Pitalevcereale
cereale - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2024
Abonare
Cerealele care provin din Ucraina și tranzitează teritoriul țării noastre vor fi exceptate, în continuare, de la controlul ANSA
CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. Serviciul de presă al Parlamentului RM anunță că cerealele originare din Ucraina, care sunt transportate în regim de tranzit pe teritoriul Republicii Moldova, vor fi, în continuare, exceptate de la de la controlul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).
Raportul la un proiectde lege care prevede acest lucru a fost examinat în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei agricultură și industrie alimentară. Proiectul de lege, potrivit sursei oficiale, va fi propus plenului Parlamentului spre adoptare.
Documentul propune instituirea unei derogări de la prevederile Legii cu privire la protecția plantelor și carantina fitosanitară, prin care cerealele ce provin din Ucraina și sunt transportate prin punctele de trecere a frontierei de stat, intrare Giurgiulești – Reni și ieșire Giurgiulești – Galați, precum și transportate pe cale feroviară, pentru care se solicită plasarea sub regim de tranzit, să nu fie supuse controlului Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Această derogare se va aplica până la 14 septembrie 2024.
„Având în vedere faptul că acest gen de mărfuri tranzitează teritoriul țării noastre în mijloace de transport specializate, riscul introducerii unor organisme de carantină este unul redus. În cazul producerii unor accidente a transportului și a încărcăturilor aflate în tranzit pe teritoriul Republicii Moldova, transportatorii vor fi obligați să notifice, în decurs de două ore, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor”, precizează sursa citată.
V Московская конференция по международной безопасности - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2024
Rusia
Antonov: Statele Unite nu au nevoie de pace în Ucraina - au nevoie de înfrângerea Rusiei
Fluxul de știri
0