Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Antonov: Statele Unite nu au nevoie de pace în Ucraina - au nevoie de înfrângerea Rusiei

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaV Московская конференция по международной безопасности
V Московская конференция по международной безопасности - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2024
Abonare
Statele Unite nu au nevoie de pace în Ucraina - au nevoie de înfrângerea Rusiei, a declarat ambasadorul Rusiei la Washington
CHIȘINĂU, 26 iun - Sputnik. Politicienii americani nu au nevoie de pace în Ucraina, ei sunt interesați de înfrângerea strategică a Rusiei, a declarat ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov.
„Putin a propus un plan pașnic pentru a pune capăt conflictului ucrainean. Ca răspuns, am văzut doar noi livrări de arme către regimul de la Kiev... Reacția Washingtonului este evidentă: politicienii locali nu au nevoie de pace”, a spus el într-un interviu pentru revista Newsweek.
Antonov a subliniat că politicienii occidentali sunt concentrați doar pe război cu perspectiva de a provoca o înfrângere strategică Rusiei.
Pe 14 iunie, președintele Putin a menționat că propunerea de negocieri cu Ucraina implică încetarea completă a conflictului , și nu înghețarea acestuia.
Liderul rus a subliniat că trupele ucrainene trebuie retrase complet de pe teritoriul republicilor populare Doneţk şi Lugansk, din regiunile Herson şi Zaporojie, apoi Rusia va fi pregătită să înceapă negocierile.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Rusia nu va înceta să desfășoare operațiunea militară în cazul negocierilor privind reglementarea conflictului ucrainean.
Fluxul de știri
0