Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu este înaintat de PDCM să lupte pentru fotoliul prezidențial

© Sputnik / Mihai CarausIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2024
Abonare
Ion Chicu este înaintat de PDCM să lupte pentru fotoliul prezidențial
CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. La ședința Consiliului Politic Național al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei fostul premier moldovean și liderul acestei formațiuni, Ion Chicu, a fost desemnat candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova.
„Consiliul Politic Național al PDCM a susținut decizia aprobată de Biroul Executiv Central al partidului încă la data de 24 februarie 2024, privind participarea PDCM la alegerile prezidențiale din acest an cu candidatul său propriu. Prin decizia Consiliului Politic Național, Ion Chicu - Președinte PDCM, a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024”, se spune în comunicatul partidului.
„Totodată, considerând caracterul antidemocratic și speculativ al referendumului inițiat în scopuri electorale de către președintele actual al Republicii Moldova, precum și riscurile pentru ordinea constituțională a țării pe care le comportă acest exercițiu inutil din perspectiva europeană a țării noastre, CPN al PDCM a decis boicotarea referendumului prin neparticipare în campania de promovare a acestuia și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să nu se lase atrași în jocurile periculoase ale guvernării actuale pentru existența de mai departe ale statului nostru”, se mai arată în comunicat.
Anterior și-au mai anunțat intenția de a candida la funcția de președinte fostul premier Vasile Tarlev, fostul premier Vladimir Filat și fostul președinte al Platformei DA Andrei Năstase.
Ирина Влах - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2024
Politică
Irina Vlah: s-a instaurat o dictatură în Moldova sub lozinci pro-europene
Fluxul de știri
0