Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vameșii din Moldova și Ucraina au discutat despre problemele schimbului de informații

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca
Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2024
Abonare
Părțile moldovenești și ucrainene au discutat despre condițiile schimbului de informații preliminare despre mărfurile și vehiculele transportate peste frontiera de stat.
CHIȘINĂU, 22 iunie - Sputnik. Directorul interimar al Serviciului Vamal al Moldovei, Viorel Doage, a efectuat vineri o vizită de monitorizare la punctul de control Otaci-Mogilev-Podolsk împreună cu reprezentanți ai Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei și ai reprezentanței Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM).
Părțile au luat cunoștință cu progresul implementării sistemului de supraveghere video VICOS (VIdeoCONtrolSystem) în cadrul proiectului UE de securitate a frontierei, a informat departamentul.
A fost studiată implementarea proiectului finanțat de UE implementat de OIM, precum și măsurile generale care trebuie luate pentru implementarea sistemului VICOS în contextul organizării schimbului electronic de date între autoritățile vamale din Moldova și Ucraina pentru optimizarea traficul de frontieră și asigurarea securității frontierei.
În special, părțile au discutat despre proiectul noilor condiții tehnice de organizare a schimbului de informații preliminare despre mărfurile și vehiculele transportate peste frontiera de stat a Republicii Moldova și Ucraina.
După vizita de monitorizare la punctul de control Otaci-Mogilev-Podolsk, delegațiile ambelor administrații vamale și ale OIM au efectuat, de asemenea, vizite de monitorizare la punctele de control Kriva-Mamaliga și Palanka-Maiaki-Udobnoe.
Fluxul de știri
0