Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia a salutat decizia Armeniei de a recunoaște Palestina

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaAnkara view
Ankara view  - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2024
Abonare
Ministerul turc de Externe: țara salută decizia Armeniei de a recunoaște Palestina
ANKARA, 22 iunie – Sputnik. Turcia salută decizia Armeniei de a recunoaște Palestina, a declarat Ministerul de Externe al țării într-un comunicat.
„Suntem încântați că Armenia, după țări precum Spania , Irlanda , Norvegia și Slovenia , a decis să recunoască statul Palestinei, așa cum am subliniat întotdeauna înainte, recunoașterea Palestinei este o cerință a dreptului internațional, a justiției și a conștiinței va continua să depună eforturi pentru ca mai multe țări să recunoască Palestina”, a declarat Ministerul turc de Externe într-un comunicat.
Vineri, Ministerul de Externe al republicii transcaucaziene a raportat că Republica Armenia a recunoscut statul Palestina. Într-o declarație, Ministerul armean de Externe a spus că la diferite platforme internaționale Erevan a susținut întotdeauna o soluționare pașnică și cuprinzătoare a problemei palestiniene și continuă să susțină o soluție a conflictului israeliano-palestinian bazată pe principiul a două state, evreiesc și arab.
Irlanda, Norvegia și Spania au recunoscut oficial statul Palestina pe 28 mai. Tot la începutul lunii iunie, parlamentul sloven a adoptat un decret de recunoaștere a statului palestinian. Înainte de aceasta, nouă țări UE au recunoscut Palestina. Opt țări - Bulgaria , Cipru , Republica Cehă , Ungaria , Malta , Polonia , România și Slovacia - au făcut acest pas în 1988, înainte de a adera la UE, și Suedia în 2014.
Fluxul de știri
0