Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Secretarul general al NATO a amenințat China cu sancțiuni pentru cooperarea cu Rusia

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaСовет Россия - НАТО в Брюсселе
Совет Россия - НАТО в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2024
Abonare
Stoltenberg: NATO ar putea lua în considerare sancțiuni împotriva Chinei pentru sprijinirea Rusiei
WASHINGTON, 22 iunie - Sputnik. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că alianța ar putea lua în considerare la un moment dat sancțiuni împotriva Chinei pentru sprijinirea Rusiei.
„Aliații NATO la un moment dat trebuie să ia în considerare un fel de sancțiuni sau restricții economice dacă China nu își retrage sprijinul pentru Rusia”, a declarat Stoltenberg pentru CNN.
Potrivit acestuia, RPC „alimentează” conflictul din jurul Ucrainei .
„China nu poate continua simultan relațiile comerciale normale cu aliații europeni ai NATO și, în același timp, nu poate alimenta cel mai grav conflict din Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial”, a spus secretarul general al NATO.
Anterior, secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, a declarat că Londra și Washington ar avea „dovezi” că China furnizează sau intenționează să înceapă să furnizeze Rusiei arme pentru a fi folosite în conflictul din Ucraina. Șeful Departamentului de Stat al SUA , Antony Blinken, a recunoscut la audierile Congresului că Statele Unite nu au date despre China care furnizează Rusiei arme pentru a fi folosite în Ucraina. În același timp, el a susținut că astfel de livrări au fost efectuate de Coreea de Nord și Iran și a acuzat RPC că sprijină sectorul militar-industrial al Federației Ruse.
Ministerul chinez de Externe, ca răspuns la acuzațiile din partea țărilor occidentale, a declarat că adoptă o poziție corectă și obiectivă cu privire la situația din Ucraina și, de asemenea, aderă la o abordare prudentă și responsabilă a exportului de arme și bunuri cu dublă utilizare, în conformitate cu legi și reglementări.
Fluxul de știri
0