Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În peste 300 de localități din Moldova, recensământul populației este în stadiul final

© Sputnik / OsmatescoКишеневцы на улицах города
Кишеневцы на улицах города - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2024
Abonare
Recensământul populației din Moldova se apropie de final, a raportat Biroul Național de Statistică despre munca depusă.
CHIȘINĂU, 22 iunie – Sputnik. Până în prezent, la recensământul populației din Moldova au participat peste 2 milioane 377 de persoane și au fost numărate circa 1,6 milioane de unități locative, inclusiv locuințe neocupate.
Potrivit șefului Biroului Național de Statistică (BNS) Oleg Kara, în peste 300 de localități ale țării procesul de recensământ este în stadiul final - documentele finale sunt deja întocmite acolo.
„În majoritatea zonelor țării, acoperirea recensământului este de peste 96%, cu excepția municipiului Chișinău, unde cifra este sub 92%. în suburbiile Durlesti, Stavceni, Codru si Ghidighici s-au inregistrat rate crescute in sectorul Botanica si suburbiile Bacioi, Singer, Condriza, Truseni.
Acoperirea recensământului sub media națională se observă în raioanele Basarabiasca, Cahul, Călărași, Cimișlia, Dubăsari Căușeni, Strășeni și Ialoveni.
Recensământul populației și al locuințelor a început în malul drept al Moldovei pe 8 aprilie și va dura până pe 7 iulie. Inițial, s-a anunțat că în proces vor fi implicați 4.000 de recensători, dar ulterior BNS a declarat că au fost implicați 3.800 de recensători. Aceștia sunt, de asemenea, asistați de observatori care pot oferi informații suplimentare, precum și de specialiști din sectoarele IT, logistică și geolocalizare.
Informațiile culese în timpul recensământului vor fi utilizate, printre altele, pentru a calcula mărimea populației permanente a Republicii Moldova, precum și pentru a crea o bază pentru cercetarea statistică în gospodării.
Fluxul de știri
0