Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Prin 2020 Scholz ar fi încercat din răsputeri să securizeze gazoductul Nord Stream

© Sputnik / Sergey Guneev / Olaf Scholz / Accesați arhiva multimediaOlaf Scholz
Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2024
Olaf Scholz
Abonare
Prin 2020 Scholz ar fi încercat din răsputeri să securizeze gazoductul Nord Stream, potrivit presei germane
CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Cancelarul german Olaf Scholz, pe când era ministru de Finanțe al Germaniei, intenționa să încheie o înțelegere secretă cu Statele Unite pentru a împiedica Washingtonul să impună sancțiuni împotriva gazoductului Nord Stream-2, relatează ziarul Handelsblatt cu referire la documente confidențiale ale guvernului german.
Potrivit ziarului, acestea confirmă faptul că Scholz "nu numai că a aprobat proiectul, dar ani de zile l-a susținut în mod activ" și "printr-o înțelegere dubioasă a încercat să împiedice SUA să sancționeze gazoductul".
"Astfel, este documentat faptul că Scholz a influențat în mod repetat administrația americană sub conducerea președintelui Donald Trump <...>, în special pe colegul său, secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, întrucât acesta era responsabil de sancțiuni", scrie ziarul.
În vara anului 2020, Scholz i-a trimis o scrisoare și s-a oferit să investească 1 miliard de euro din bugetul german pentru a construi terminale de gaz natural lichefiat în nordul Germaniei. "Condiția: Washingtonul va anula sancțiunile împotriva Nord Stream 2", - notează în materialul Handelsblatt.
Cu toate acestea, administrația Trump a respins ferm propunerea, calificând-o drept "un nonsens".
Vizita lui Vladimir Putin în Vietnam - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2024
Internațional
Vizita lui Putin în Vietnam - o serie de documente semnate și relații consolidate
Fluxul de știri
0