Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vizita lui Putin în Vietnam - o serie de documente semnate și relații consolidate

© POOL / Accesați arhiva multimediaVizita lui Vladimir Putin în Vietnam
Vizita lui Vladimir Putin în Vietnam - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2024
Vizita lui Vladimir Putin în Vietnam
Abonare
Vizita lui Putin în Vietnam - o serie de documente semnate și relații consolidate
CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. În cadrul vizitei lui Putin în Vietnam au fost semnate o serie de documente bilaterale privind cooperarea în diverse domenii.
Printre acestea se numără documente privind cooperarea în domeniul educației și un memorandum privind calendarul pentru înființarea unui centru de tehnologie nucleară în Vietnam.
Poziția Rusiei pe scena internațională se consolidează constant, a declarat președintele vietnamez la întâlnirea cu Putin.
El a subliniat că Hanoi acordă importanță dezvoltării parteneriatului strategic cu Moscova și îl consideră una dintre prioritățile sale de politică externă.
Putin la discuțiile cu președintele vietnamez Tho Lam: Ne vom bucura să vă vedem la sărbătorirea a 80 de ani de la victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei la Moscova.
Liderul rus a mai amintit că anul viitor "vom sărbători și noi mai multe date semnificative deodată. Acestea sunt stabilirea relațiilor diplomatice - 75 de ani, și eliberarea Vietnamului de Sud - 50 de ani".
Rusia recunoaște importanța dezvoltării dialogului cu Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est, în care Vietnamul este unul dintre membrii principali, a declarat Putin în cadrul discuțiilor cu omologul său vietnamez Tho Lam.
"Consolidarea unui parteneriat strategic cuprinzător cu Vietnamul se află invariabil printre prioritățile noastre", a mai spus președintele rus.
El a amintit contactele regulate dintre cele două părți, inclusiv prin intermediul parlamentelor, ministerelor, agențiilor, departamentelor, partidelor, regiunilor și organizațiilor publice, și a remarcat dezvoltarea progresivă a legăturilor comerciale și economice.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2024
Internațional
În preajma vizitei în Vietnam Putin a publicat un articol despre relațiile cu această țară
Fluxul de știri
0