Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Mediului susține că deversări în râul Nistru se află sub supraveghere

© Sputnik / OsmatescoVedere asupra râului Nistru
Vedere asupra râului Nistru - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2024
Abonare
Ministerul Mediului susține că deversări în râul Nistru se află sub supraveghere
CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. În contextul informațiilor apărute în presă cu privire la presupusele deversări ale sistemului de canalizare a orașului Bender în râul Nistru, Ministerul Mediului informează că a fost solicitat de urgență ca laboratorul Agenției de Mediu să preleve și să examineze probe din mai multe zone ale fluviului, inclusiv în regiunea municipiului Tighina (Bender).
Din informațiile preliminare consultate cu instituțiile statului, Ministerul a fost informat că avaria la sistemul de canalizare a orașului Bender a fost înlăturată de structurile orășenești, iar râul Nistru se consideră momentan a fi poluat pe sectorul din apropierea municipiului Bender.
„Imediat ce vom avea și alte informații, le vom comunica neîntârziat publicului. Pentru a evita situațiile neplăcute, Ministerul Mediului solicită populației din zona adiacentă evitarea scăldatului în Nistru, precum și neadmiterea adăpatului animalelor în zona aval de Bender”, informează Ministerul Mediului.
Instituția subliniază că asigură monitorizarea continuă a calității apei râului Nistru pentru protejarea sănătății publice și a mediului înconjurător.
baterii solare, imagine simbolică - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2024
Economie
Eliminarea impozitului pe venit și a accizelor, TVA în jumătate - propunere oficială
Fluxul de știri
0