Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Mediului caută soluții pentru extinderea și reabilitarea pădurilor Moldovei

© Sputnik / Mihai CarausPădure
Pădure - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2024
Abonare
Ministerul Mediului caută soluții pentru extinderea și reabilitarea pădurilor Moldovei
CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Ministerul Mediului anunță într-un comunicat că dialogul cu organizațiile neguvernamentale pentru a identifica cele mai bune soluții pentru extinderea și reabilitarea pădurilor din țara noastră continuă.
Un astfel de dialog a avut loc și ieri. A fost discutat segmentul necesității supravegherii teritoriului împădurit și metodele de asigurare a masei forestiere pe termen lung. Ministrul Lazarencu a făcut apel la societatea civilă să vină cu sugestii pentru identificarea de noi potențiale terenuri pentru împădurire. Un alt aspect important abordat în cadrul întâlnirii a fost educația și informarea populației în privința importanței pădurilor.
Părțile interesate au venit cu sugestii pentru îmbunătățirea Programului Național de Împădurire, inclusiv întărirea capacităților ONG-urilor prin alocarea unor finanțări, pentru a acoperi zonele care nu pot fi accesate de instituțiile statului. În contextul discuțiilor, s-a abordat și posibilitatea lansării unui proiect pilot pentru identificarea terenurilor acoperite cu vegetație forestieră în mod natural, precum și înregistrarea terenurilor împădurite private în fondul forestier.
Ministerul Mediului își propune să continue colaborarea cu organizațiile neguvernamentale pentru a implementa soluții eficiente pentru conservarea și extinderea pădurilor din țară, asigurând astfel protecția mediului și îmbunătățirea calității vieții.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Politică
Maia Sandu: ”Ocrotirea și extinderea pădurilor trebuie să devină misiunea noastră comună”
Fluxul de știri
0