Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu: ”Ocrotirea și extinderea pădurilor trebuie să devină misiunea noastră comună”

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Abonare
Republica Moldova s-a alăturat Declarației liderilor lumii privind pădurile și utilizarea terenurilor, susținută de peste o sută de țări.
CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Președintele Maia Sandu salută semnarea Declarației liderilor lumii privind pădurile și utilizarea terenurilor. Republica Moldova s-a alăturat ieri acestei declarații, care exprimă intenția de a opri defrișarea până în anul 2030.
Declarația a fost semnată la Summitul liderilor mondiali 2021 în cadrul căruia a fost lansată cea de-a 26-a sesiune a Conferinței statelor părți la Convenția-cadru a ONU privind schimbările climatice (COP 26). La eveniment, țara noastră a fost reprezentată de către ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, și ambasadoarea Republicii Moldova la Londra, Angela Ponomariov.
Într-un mesaj pe pagina oficială a Președinției, șeful statului a reiterat că pentru Republica Moldova reîmpădurirea este o prioritate națională, iar de realizarea ei depinde calitatea vieții oamenilor în țara noastră.
”Ocrotirea și extinderea pădurilor trebuie să devină misiunea noastră comună. Tăierile necontrolate trebuie oprite. Avem nevoie de politici de mediu curajoase și bine gândite, cu intervenții în economie, producție și consum, inclusiv un Program național ambițios de restabilire a pădurilor. În Moldova, ca și în orice alt loc de pe planetă, oamenii merită să trăiască într-un mediu curat și sănătos, multe generații înainte”, a comunicat Maia Sandu.
Declarația liderilor lumii privind pădurile și utilizarea terenurilor, semnată de peste o sută de țări participante la Conferința de la Glasgow privind schimbările climatice, prevede sporirea cooperării internaționale în domeniul dezvoltării durabile, stimularea practicilor durabile în agricultură, precum și creșterea finanțărilor pentru conservarea și restaurarea pădurilor. Evenimentul se desfășoară în perioada de 31 octombrie - 12 noiembrie, la Glasgow, Regatul Unit al Marii Britanii.
 Iuliana Cantaragiu - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2021
Politică
Ministrul Mediului, la summitul liderilor mondiali 2021: Ce se discută la eveniment
Fluxul de știri
0