Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În preajma vizitei în Vietnam Putin a publicat un articol despre relațiile cu această țară

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2024
Vladimir Putin
Abonare
În preajma vizitei sale oficiale în Vietnam Putin a publicat un articol despre relațiile Rusiei cu această țară
CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a remarcat că Rusia și Vietnamul cooperează strâns la platformele multilaterale cheie, în primul rând la Națiunile Unite. Articolul lui Putin pentru publicarea oficială a Comitetului Central al Partidului Comunist din Vietnam „Nyanzan”, intitulat „Rusia și Vietnam: prietenie testată în timp”, a fost publicat pe site-ul Kremlinului.
„Noi (Rusia și Vietnam - n.red.) interacționăm îndeaproape la platformele multilaterale cheie, în primul rând la Națiunile Unite”, se spune în articol.
Totodată, Putin a exprimat recunoștință Vietnamului pentru poziția sa echilibrată față de criza ucraineană și dorința de a contribui la căutarea unor modalități reale de rezolvare pașnică a acesteia.
Președintele rus a remarcat și faptul că aproape 60% din comerțul dintre Rusia și Vietnam în primul trimestru al anului 2024 s-a desfășurat în monede naționale, acest lucru fiind în concordanță cu tendința globală de a abandona utilizarea monedelor în mare măsură compromise în comerțul și investițiile internaționale.
De asemenea, liderul rus a pledat pentru schimburi turistice bilaterale mai consistente, ceea ce va conduce și la creșterea traficului aerian dintre cele două state.
Vladimir Putin și Kim Jong Un - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2024
Internațional
Acordul dintre Rusia și Coreea de Nord prevede ajutor reciproc în caz de agresiune
Fluxul de știri
0