Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ofițerii de la „Fulger” și-au comemorat azi camarazii căzuți la Nistru

© Sputnik / Osmatesco„Fulger”, imagini din arhivă
„Fulger”, imagini din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2024
Abonare
Ofițerii de la „Fulger” și-au comemorat azi camarazii căzuți la Nistru
CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. Astăzi, ofițerii BPDS ”Fulger” și-au comemorat camarazii căzuți la datorie pe câmpul de luptă în conflictul armat de pe Nistru, transmite serviciul de presă al Poliției Republicii Moldova.
„La 19 iunie 1992, patru polițiști ai Brigăzii cu destinație specială ”Fulger”, Alexandru Ticot, Eugeniu Nacu, Serghei Culațchi și Serghei Fodor s-au deplasat în orașul Tighina pentru a acorda sprijin colegilor în timp ce a fost atacat Comisariatul de poliție. În cadrul operațiunii, cei 4 polițiști și-au pierdut viața, fiind uciși de separatiști”, scrie sursa citată.
Poliția mai menționează că „în memoria lor, astăzi au fost depuse flori la morminte și oficializate slujbe de pomenire. Este o datorie să ne amintim de cei care au plătit cu propria viaţă preţul liniştii şi al siguranţei noastre, să-i cinstim şi să-i respectăm”.
„Prin sacrificiul lor, cei patru Eroi vor rămâne în memoria generaţiilor viitoare un model de bărbăţie, în lupta pentru independenţa ţării noastre. Prin Decret Prezidenţial, polițiștii au fost decorați post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare”, conchide sursa citată.
Ghenadie Vaculovschi - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2017
Politică
Cauza suveranității și integrității teritoriale ne cheamă și azi la datorie
Fluxul de știri
0